Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (2024)

Mexicaanse restaurants in Amsterdam? Waar we tien jaar geleden voornamelijk tex-mex zaken in de stad hadden, openen nu steeds meer authentieke Mexicaanse restos en taquerias hun deuren. Eet taco’s el pastor met ananassalsa, drink gevaarlijk lekkere margarita’s en ga los op al het andere fijns in deze Mexicaanse restaurants in Amsterdam.

Volg @yourlbb op Instagram

17 X Mexicaanse restaurants in Amsterdam om één voor één te testen

Fiona

Gloednieuw en nu al populair: Fiona Amsterdam aan de Warmoesstraat, hartje centrum. De bekendste vrouwelijke chef van Mexico, Zahie Téllez, vormde de grote inspiratiebron voor deze nieuwe zaak. Dat leidt tot spareribs, taco’s, ceviche en meer van het goede dat haar thuisland te bieden heeft.
Warmoesstraat 14, Amsterdam, fiona.restaurant

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (8)

© Fiona Amsterdam, @fiona.restaurant

Oaxaca

Wie wel eens in Mexico is geweest, weet dat het eten daar vaak anders is dan het gemiddelde Mexicaanse restaurant in Nederland doet vermoeden. Tuurlijk zijn er overeenkomsten en uitzonderingen op de regel, maar écht authentiek Mexicaans eten is schaars. Binnen deze categorie vormen de twee zaken van MasMais een grote aanwinst voor de hoofdstad, en het recent geopende Oaxaca Amsterdam doet er nog eens een schepje bovenop.
Spuistraat 279, Amsterdam, oaxacaamsterdam.nl

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (9)

© Oaxaca Amsterdam, @oaxacaamsterdam

MasMais

Aan Mexicaanse restaurants geen gebrek in onze hoofdstad! In Amsterdam-Noord zwaaien Coba en Bacalar al tijden de scepter en in Amsterdam-West kreeg MasMais Marisquaria een meer recent ‘broertje’ erbij: MasMais Taqueria, ook gevestigd in West. Voor hun nieuwste zaak bezochten de eigenaren meerdere malen Mexico, waar ze werden overspoeld met de waanzinnige visgerechten, steengoede co*cktails en fijne sfeer. Ze waren het roerend eens: zo’n concept miste nog in Amsterdam. Sindsdien is Marisquaria gefocust op vis en hun Taqueria op taco’s zoals je ze alleen in Mexico proeft.
Admiraal de Ruijterweg 273A, Hoofdweg 456, Amsterdam, masmais.nl

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (10)

© Masmais

LUPE

Met de komst van Lupe, eind vorig jaar, heeft Bos en Lommer er een nieuw Mexicaans restaurant bij. Bij deze bijzondere Zuid-Amerikaanse hotspot in Amsterdam-West kun je doordeweeks terecht voor authentieke Mexicaanse gerechten. In het weekend serveren ze – als kers op de taart – een uitgebreide brunch.
Willem de Zwijgerlaan 333, Amsterdam, lupemexmex.com

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (11)

© lupe amsterdam

Madre

Madre op de Westerstraat is niet alleen veganistisch, maar ook betaalbaar. Voor €41,50 kun je er terecht voor een uitgebreid chef’s choice-menu, met een breed scala aan Mexicaanse lekkernijen.
Westerstraat 186, Amsterdam, madre.amsterdam

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (12)

© Madre, @madre.social

Nóg meer van de beste Mexiaanse restaurants in Amsterdam

Rosario Cucina Mexicana

Van de taco’s tot het chefsmenu tot de margherita’s: alles wat je bij Rosario Cucina Mexicana bestelt is een lust voor het ook én een feestje voor de smaakpapillen. Deze ‘moderne Mexicaan’ serveert bijzondere gerechten; de quessedilla’s metfiore di latte-kaas en artisjok zijn een absolute hit, net als de zeebaarsceviche. Extra leuk: op vrijdag en zaterdag zijn ze ook geopend voor lunch.
Tweede Egelantiersdwarsstraat 9h, Amsterdam, rosarioamsterdam.nl

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (13)

© Rosario Cucina Maxicana, @Rosarioamsterdam

Sins of Sal

Bij Sins of Sal waan je je heel even in een andere wereld – een onderwereld, welteverstaan. Deze zaak weet van wanten als het aankomt opspicy co*cktails en bijpassende gerechten, maar ook met natuurwijnen weten ze raad. Sterker nog, ze maken er zelfs sangria mee. Ook qua diner pakken ze uit: je geniet er van verrukkelijk bereide soft shell crab, oesters, taco’s, dumplings en sparreibs.
Westerstraat 86, Amsterdam, sinsofsal.nl

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (14)

© Sinds of Sal, @sinsofsal

Local Dealer

Aan het Dapperplein in Amsterdam-Oost vind je Local Dealer: een kleurrijk restaurant met het beste Mexicaanse eten van Oost. Onder het mom van “your number one taco dealer” doen ze hun naam eer aan met kakelverse taco’s. Qua toppings en ingrediënten krijgen de chefs vrij spel: ze experimenteren erop los met eeuwenoude Mexicaanse tradities en moderne gebruiken en ingrediënten.
Dapperplein 23, Amsterdam, localdealer.nl

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (15)

© Local Dealer, @Beste Mexiaanse restaurants van Amsterdam localdealerfoodinc

Nóg meer van de beste Mexiaanse restaurants in Amsterdam

Parakeet

Knappe nacho’s en smaakvolle co*cktails: voor dezeguilty pleasuresben je bij Parakeet in West aan het juiste adres. Ze serveren met gepaste trots tortillachips van eigen bodem: hun maïs is van lokale komaf en zonder enige conserveringsmiddelen tot taco’s gemaakt.
Douwes Dekkerstraat 22H, Amsterdam, parakeetamsterdam.nl

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (16)

© Parakeet, @parakeetams

Até

Mexicaans eten op hoog niveau? Het kan bij Até, ontwikkeld door chef Filip Hanlo van The Dylan. Dankzij zijn Mexicaanse moeder groeide de chef op in een horecafamilie in Yucatán. Daarna spreidde hij zijn vleugels, en werkte hij bij onder andere Noma***, Chez Panisse, Azure 45*, Restaurant Cheval Blanc*** en Le Grand Restaurant**. Niet de minste namen, en dat proef je terug in de gerechten van Até.
Keizersgracht 384, Amsterdam, ate-amsterdam.com

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (17)

© Até, @ate_amsterdam

Coba Taqueria

Mijn persoonlijke favoriet is Coba Taqueria in Amsterdam Noord, waar taco’s tot een hoger niveau worden getild. Waan je direct in Mexico (inclusief cactussen, kleine krukjes en gekleurde kleden) en geniet van de kunst van taco’s maken. Doe jezelf een plezier en bestel zoveel mogelijk verschillende taco’s én co*cktails. Aiiii caramba!
Schaafstraat 4, Amsterdam – coba-taqueria.com

Señor Mostachio

Señor Mostachio is een kleine spot, waarvan je nèt moet weten dat het er zit. Ze hebben een lieflijk terrasje en zijn handig als je even snel ergens wil eten of als je juist heel lui bent; ze doen namelijk hier ook aan thuisbezorgen. I-de-aal!
Ruysdaelkade 183, Amsterdam – senormostachio.com

Nóg meer van de beste Mexiaanse restaurants in Amsterdam

Flora

Net als Coba is Flora een echte taqueria. Ze hebben op dit moment helaas geen vaste locatie, maar ze zijn hard op zoek naar een nieuwe plek en organiseren ondertussen pop-ups. Houd hun Facebook-pagina in de gaten voor updates en het menu.
Bilderdijkpark 1, Amsterdam – Facebook

Los Pilones

Los Pilones heeft twee locaties in Amsterdam. Hier serveren ze toegankelijke Mexicaanse gerechten en zeker de locatie vlakbij het Leidseplein is een fijn alternatief tussen alle tourist traps! Geniet van taco’s in alle mogelijke gedaantes, grotere gerechten als cochinita de pibil en in het weekend Mexicaanse brunch.
Kerstraat 59 – 63 & Geldersekade 111, Amsterdam – lospilones.com

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (18)

AMSTERDAM UPDATES

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het nieuwe AMSTERDAM BUCKETLIST BOEK.

"*" geeft vereiste velden aan

Calle Ocho

Leuke hotspot op de Albert Cuypmarkt. Groot pluspunt hier is dat je tot ’s avonds laat nog eten kunt bestellen – ook doordeweeks! Ook staan er mannen achter de bar die gevaarlijk lekkere co*cktails kunnen shaken. Kortom; Calle Ocho is een aanrader voor een leuk avondje uit!
Albert Cuypstraat 226, Amsterdam – calle-ocho.nl

Nóg meer van de beste Mexiaanse restaurants in Amsterdam

Bacalar

Vernoemd naar het wereldberoemde azuurblauwe meer in Yucatan, is Bacalar nog zo’n fijne spot voor taco’s en andere Mexicaanse klassiekers. De eigenaar werkte eerder bij Coba, dus reken maar dat je goed zit!
Chrysantenstraat 4, Amsterdam – bacalar.amsterdam

Mr Haz Tacobar

Zoals de naam al doet vermoeden kom je hier ook voor de taco’s. Naast de Mexicaanse varianten heb je hier ook taco’s met scrambled eggs, feta en bacon. YUM! Kijk hier ook zeker even om je heen, de street art op de muren is namelijk erg cool.
Egelantiersstraat 24, Amsterdam – mr-haz-taco-bar.business.site

meer Amsterdam tips

Ai Caramba! 17 X de lekkerste Mexicaanse restaurants in Amsterdam >> (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6580

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.