Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (2024)

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (1)Radka Řičánková

  • zdravá jídla
  • zdravá strava
  • dieta
  • zdravý životní styl
  • Jak na to
  • tuk
  • bílkoviny
  • alkohol
  • cukr

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (2)

Zdravě se stravovat je důležité. Dnes se lidé dožívají vysokého věku, ale nikoliv kvalitnějšího života. Od jistého věku pak navštěvují lékaře, berou léky, trápí je bolesti a různá omezení. Dá se tomu předejít?

` : `

`;const AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_7 = top.__burdaAds.isSeznam() ? "ssp-zone-235296" : "GAM-square-1";if (AD_TPL_GAM_SQUARE_1_7 === '' || AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_7 === '') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', `

`);var wrapperElement = currentScript.parentElement;var closestParent = wrapperElement.closest('.b-ad');if (closestParent) {closestParent.style.display = 'none';}return;}if (top.__burdaAds.isSeznam()) {if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_7);}} else {let pushAd = false;if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_7);pushAd = true;}if (pushAd) {window.googletag = window.googletag || { cmd: [] };googletag.cmd.push(function () {googletag.display(AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_7);});}}}});

Mnoho Čechů si vlednu dává předsevzetí, že zhubne, ale mnoho znás nevydrží ani do března. Často nás dostihne hlad, stres, cena diety i časová náročnost přípravy pokrmů. A co mít pestrý a vyvážený jídelníček trvale?

Mohlo by vás zajímat

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (3)

Dietní přílohy, které nezruinují peněženku: Pečené batáty, květáková rýže nebo knedlík bez mouky vyjdou do 10 Kč na porci

Máme vynechat zjídelníčku tuky?

Nikoliv. Jsou zdrojem i zásobárnou energie. Chrání naše orgány a nás samotné před ztrátou tělesné teploty a jsou důležité pro vitaminy A, D, E a K, které jsou rozpustné pouze vtucích. Vybírejte si tuky, které jsou prospěšné pro naše zdraví, takové obsahují např. ryby, avokádo, ořechy aj.

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (4)

Domácí Fit Musli

Recept ještě nebyl hodnocen5,0

spuntiq

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (5)

Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem

Recept ještě nebyl hodnocen5,0

isindy 35 min

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (6)

Avokádo s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen5,0

tejaja 30 min

Máme vynechat sacharidy?

` : `

`;const AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_7 = top.__burdaAds.isSeznam() ? "ssp-zone-235296-dynamic" : "GAM-square-1-dynamic";if (top.__burdaAds.isSeznam()) {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["zone-235296"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1"],id: "zone-235296",nonConsentId: "PX-square-1",width: '', height: '', className: "unknown",traffic: "seznam",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "unknown",elements: [{ id: "ssp-zone-235296" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('SEZNAM DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});} else {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["square-1", "square-2"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1", "PX-square-2"],id: "square-1",nonConsentId: "PX-square-1",width: '', height: '', className: "square",traffic: "burda",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "rectangle",elements: [{ id: 'GAM-' + "square-1" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});}if (AD_TPL_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_7 === '' || AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_7 === '') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', `

`);var wrapperElement = currentScript.parentElement;var closestParent = wrapperElement.closest('.b-ad');if (closestParent) {closestParent.style.display = 'none';}return;}if (top.__burdaAds.isSeznam()) {if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_7);}} else {let pushAd = false;if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_1_DYNAMIC_7);pushAd = true;}}}});

Ne, sacharidy lidově "cukry" nejsou jen cukr. Sacharidy obsahuje pečivo (obiloviny), rýže, těstoviny, brambory, ovoce, zelenina i mléčné výrobky. Jsou důležitým zdrojem energie, ale i prospěšné vlákniny.

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (7)

Grahamový chleba (100% celozrnný)

Recept ještě nebyl hodnocen4,8

cathleen

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (8)

Jednoduché špagety Marinara

Recept ještě nebyl hodnocen5,0

mika59 25 min

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (9)

Vegetariánské delikátní rizoto

Recept ještě nebyl hodnocen5,0

VegeKluk 60 min

Máme tedy vynechat bílkoviny?

To vůbec ne. Bílkoviny jsou nepostradatelnou složkou našeho jídelníčku, neboť jsou nezbytné pro obnovu buněk i růst. Najdeme je v masu, luštěninách, vejcích a mléčných výrobcích. Sjejich denním příjmem to nepřehánějte, ale rozhodně je neomezujte.

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (10)

Domácí lučina

Recept ještě nebyl hodnocen5,0

hosta 15 min

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (11)Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (12)

Rump steak v bylinkách

Recept ještě nebyl hodnocen4,9

JanaDorazinova 18 min

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (13)

Zapečená quinoa s červenými fazolemi a kukuřicí

Recept ještě nebyl hodnocen5,0

petram 100 min

Jak mít zdravý životní styl?

Zdravý životní styl je běh na velmi dlouhou trať, nejedná se o dietu a váha jde dolů velmi pomalu. Odměnou ale bývá více energie, spokojené zažívání, kvalitější spánek i projevy na kráse.

` : `

`;const AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_80 = top.__burdaAds.isSeznam() ? "ssp-zone-235296-dynamic" : "GAM-square-2-dynamic";if (top.__burdaAds.isSeznam()) {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["zone-235296"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1"],id: "zone-235296",nonConsentId: "PX-square-1",width: '', height: '', className: "unknown",traffic: "seznam",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "unknown",elements: [{ id: "ssp-zone-235296" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('SEZNAM DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});} else {BurdaDynamicAdsConfig.push({ config: {dynamicPositions: ["square-1", "square-2"],dynamicGroupName: "rectangle-article",dynamicNonConsentIds: ["PX-square-1", "PX-square-2"],id: "square-2",nonConsentId: "PX-square-2",width: '', height: '', className: "square",traffic: "burda",devices: ['desktop', 'tablet'],format: "rectangle",elements: [{ id: 'GAM-' + "square-2" }],callbacks: {slotRenderEnded: function (advertElement, isEmpty) {console.log('DYNAMIC AD RENDERED');console.log(advertElement, isEmpty);},},}});}if (AD_TPL_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_80 === '' || AD_CONTENT_ID_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_80 === '') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', `

`);var wrapperElement = currentScript.parentElement;var closestParent = wrapperElement.closest('.b-ad');if (closestParent) {closestParent.style.display = 'none';}return;}if (top.__burdaAds.isSeznam()) {if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_80);}} else {let pushAd = false;if (top.__burdaAds.getDevice() === 'desktop' || top.__burdaAds.getDevice() === 'tablet') {currentScript.insertAdjacentHTML('beforebegin', AD_TPL_GAM_SQUARE_2_DYNAMIC_80);pushAd = true;}}}});

  • Omezte a nejlépe zcela vynechejte alkohol, bílé pečivo a rafinovaný cukr (sladkosti): tělu tyto látky nedávají žádné živiny, mají mnoho nepotřebných kalorií, zvyšují výskyt nemocí a stojí nemalé peníze.
  • Omezte velikost porcí a jezte častěji.
  • Každé vaše jídlo by mělo obsahovat zeleninu nebo ovoce.
  • Nezapomínejte na pohyb.
  • Pijte dostatek neslazených tekutin.

Mohlo by vás zajímat

Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (14)

Dieta 2023: Pozor na nápoje! V půllitru piva je až 16 kostek cukru a víno má dokonce víc kalorií než coca-cola

    A když si nevím rady?

    Navštivte odborníka, který vám sestaví jídelníček audělá rozbor vašeho těla, a který bude vaši váhu, centimetry i jídelníček pečlivě hlídat. Začít můžete již dnes a připravit si lososa se zeleninou podle následujícíhovideoreceptu. Další odlehčené recepty na vás čekají v našem receptáři.

    Losos téměř beze všeho

    Chcete v seniorském věku běhat za doktory nebo za vnoučaty? Držte se zdravého životního stylu. Poradíme vám, jak na to (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Jonah Leffler

    Last Updated:

    Views: 6074

    Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

    Reviews: 92% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Jonah Leffler

    Birthday: 1997-10-27

    Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

    Phone: +2611128251586

    Job: Mining Supervisor

    Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

    Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.