De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (2024)

Ontdek Amsterdam

Selecteer je taal

Select your language

Nederlands

Engels (English)

Duits (Deutsch)

Spaans (Español)

Portuguese (Português)

Frans (Français)

Italiaans (Italiano)

Ontdek Amsterdam

Zien en doen

Plan je bezoek

Tickets

Bestel je City Card

Zien en doen

Plan je bezoek

Tickets

Ontdek Amsterdam

Terug

De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (15)De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (16)

Afbeelding van Louie Louie

Bijgewerkt 28 augustus 2023 om 11:53

Heb je trek in Mexicaans eten, dan stelt Amsterdam niet teleur. Van authentiek Mexicaans tot Tex-Mex: met een breed scala aan (nieuwe) restaurants kun je op genoeg plekken van deze Latijns-Amerikaanse keuken proeven. Dit zijn onze favorieten. Buen provecho!

Los Pilones

Je hoeft niet ver te reizen voorauthentiek Mexicaans eten; met 2 locaties in het centrum kun je bij Los Pilones altijd terecht voor een taco of enchilada. Opgericht door 3 Mexicaanse broers, serveren ze hier de echte Mexicaanse smaken en ook minder bekende gerechten zoals cochinita pibil (langzaam gegaarde varkensstoof). Bij de vestiging op het Leidseplein vind je het meest uitgebreide menu. Op de Nieuwmarkt zit de taquería met - uiteraard- veel soorten taco's.

  • Los Pilones|Kerkstraat 63 & Geldersekade 111

Tomatillo

Burrito-fans kunnen bij Tomatillo hun hart ophalen! Bij deze Tex-Mex, een mix van Mexicaanse en Amerikaanse smaken, vind je detypische gerechten die je veel tegenkomt in het zuidwesten van Amerika. Burrito’s met rijst, bonen, salsa en kaas of pittige fajita's en tostada's: ze worden bij je aan de deur bezorgd, of ga langs en scoor met een beetje geluk een van de weinige zitplekken. Ook aan de kleintjes is gedacht met een speciaal kindermenu, wat Tomatillo ook een goede (en betaalbare) spot maakt voor gezinnen.

Coba Taqueria

Er poppen steeds meer restaurants op waar je de échte Mexicaanse taco's kunt proeven. Niet de harde taco’s die we in Nederland vaak op tafel zetten, maar kleine zachte taco’s. Coba Taqueria is een van de nieuwste aanwinsten, waar je in een vrolijk interieur temidden van cactussen terecht kunt voor taco’s in gedurfde variaties, zoals eentje met zachtgegaarde varkensnek en gegrilde ananas. Of een met pulp, bruine bonen en pinda's. Én, er is ook een groot aanbod van tequila en mezcal, waar het vriendelijke en goed geïnformeerde personeel je met plezier tips over zal geven.

  • Coba Taqueria|Schaafstraat 4

Salsa Shop

De vestigingen van de Salsa Shop vermenigvuldigen zich snel en dat heeft een reden, want de burrito's van deze take-away zijn voor velen een favoriet. Ze worden vers gemaakt en volgestopt met ingrediënten die je zelf kunt kiezen: met bonen, of juist zonder en wel of geen kaas - het is helemaal aan jou. Naast burrito's kun je hier ook taco's en salades meenemen, allemaal met vulling naar wens (vis, vlees of vega). De salsa en marinades zijn huisgemaakt en voor de echte fans ook te koop, zodat je er thuis zelf mee kunt experimenteren.

  • Salsa Shop| Diverse locaties

Calle Ocho

Vernoemd naar de hoofdstraat in klein Havana in Miami, biedt Calle Ocho een verrassende mix aan Latijns-Amerikaanse gerechten. Naast taco’s en verse salsa’s, maken de chefs ook ander soort gerechten uit Zuid- en Midden-Amerika. Dat betekent een uiteenlopend aanbod, van ceviche tot Jamaicaanse kip en Cubaanse kroketjes. Het co*cktailmenu is uitgebreid, inclusief frozen co*cktails uit een slush-machine, dus niks staat een tropische avond in de weg.

  • Calle Ocho|Albert Cuypstraat 226

Louie Louie

De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (17)De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (18)

Afbeelding van Louie Louie

De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (19)De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (20)

Afbeelding van Louie Louie

De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (21)De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (22)

Afbeelding van Louie Louie

1

/

3

Hoewel Louie Louie in Amsterdam Oost zich niet specialiseert in Mexicaans eten, kun je bij deze spot wel degelijk terecht voor een aantal Midden- en Zuid-Amerikaanse gerechten die zeker de moeite waard zijn. Begin je dag bijvoorbeeld met de Huevos Rancheros (een combi van eieren, tortilla, tomatensaus en bonen) of kies de van oorsprong Peruaanse salmontiradito in de avond. Ga je voor de vloeibare ervaring, dan zit je hier ook goed – de bar schenkt Mexicaanse mezcal en Cubaanse mojito’s met een twist.

  • Louie Louie|Linnaeusstraat 11

The Burrito Maker

Een aantal van de meest populaire Mexicaanse gerechten zijn eigenlijk niet per se typisch Mexicaans; burrito’s zijn bijvoorbeeld zowel Mexicaans, als Tex-Mex. The Burrito Maker omarmt beide keukens. Het kleine restaurant serveert verse salsa, traditionele burrito’s (bief en vegetarisch) en meer bijzondere Tex-Mex creaties zoals de burrito met kip, bacon en avocado. Naast burrito’s kun je hier ook terecht voor taco’s, gevuld met biefstuk of groenten, salades en wraps. De perfecte plek voor een snelle hap onderweg!

Gerelateerde artikelen

26 juni 2024De beste foodstands26 juni 2024De beste eetkraampjes in Amsterdam22 april 2024De beste Griekse restaurants25 maart 2024De beste restaurants om veganistisch te eten17 april 2024De beste plekken voor pizzaliefhebbers1 juli 2024De beste restaurants om vegetarisch te eten23 april 2024De beste plekken om kip te eten
De beste Mexicaanse restaurants | I amsterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 6576

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.