Umělá inteligence v PowerPointu dostala upgrade a Designer překročil hranici jedné miliardy snímků (2024)

Řekněme si to na rovinu: prezentace dokážou člověka vystresovat. Máte cíl a chcete uspět – a právě tehdy na vás naplno dolehne tréma, stres a celková nepohoda. Připravili jste se dost? Dokážete publiku předat to, co chcete říct? Zvládnete prezentaci přednést s maximálním efektem tak, abyste byli co nejúspěšnější? Takové emoce lidé často prožívají, se mají popasovat s úkolem připravit prezentaci.

Tým PowerPointu před pár lety vsadil na umělou inteligenci a začal pracovat na službě PowerPoint Designer. Naším cílem bylo pomoct zákazníkům překonat aspoň část obav spojených s vytvářením přesvědčivých snímků tím, že jim nabídneme doporučené návrhy. Začali jsme tak, že jsme snímkům dodali na působivosti, a postupně přidávali funkce k transformaci textových snímků do grafičtější – a doufejme, že účinnější – podoby s využitím procesních diagramů, časových os a dalších vizuálních prvků. Nedávno jsme začali s doplňováním textu ikonami.

Dnes s potěšením informujeme, že jsme dosáhli významného milníku v používání služby PowerPoint Designer, ale především představujeme nové funkce Designeru, které doporučují kvalitní obsah a pomáhají tak uživatelům začít vytvářet samotnou prezentaci a u kvantitativního obsahu nabízejí návrhy, jak přiblížit měřítko. A to pořád ještě není všechno: Můžeme také odhalit, že naše práce na poli umělé inteligence dojde využití i mimo Designer v novém nástroji Presenter Coach. Ten má uživatelům pomoct s rozvíjením sebejistoty a prezentačních dovedností.

Designer v PowerPointu lidé využili už u miliardy snímků

Každý den nabízí Designer uživatelům PowerPointu miliony snímků. Když se někdo rozhodne, že navržený design vloží do své prezentace, víme, že jsme mu poskytli hodnotnou funkci. Ve skutečnosti roste míra využití těchto snímků v posledních několika letech přímo astronomicky a v dubnu 2019 jsme dosáhli významného milníku – od spuštění Designeru byla s jeho pomocí vytvořena už miliarda snímků!

Umělá inteligence v PowerPointu dostala upgrade a Designer překročil hranici jedné miliardy snímků (1)

Stavíme na této popularitě a představujeme dnes několik nových funkcí Designeru, které lidem ve velkých podnicích, ale i malých a středních firmách dovolují používat šablony ve firemním vzhledu. Zároveň podporují uživatele, kteří takovou šablonu dosud nemají. Ti můžou s jejím návrhem začít u návrhů motivů. Tyto nové funkce jsme vymýšleli se záměrem pomoct uživatelům vytvářet účinné snímky a prezentace s minimálním vynaloženým časem a úsilím tak, aby se mohli do tvorby ponořit a být kreativní.

Získejte inteligentní doporučení návrhu a zachovejte štábní kulturu s funkcemi Designeru pro šablony ve firemním vzhledu

K nejčastějším žádostem našich zákazníků patří, aby Designer hladce fungoval s šablonami ve firemními vzhledu, které v podniku používají. Když jsme teď tyto funkce uvedli, mají společnosti jistotu, že doporučení návrhu, která se lidem zobrazují, budou odpovídat interním pravidlům pro prezentaci firemní značky a vizuální identity.

Video pro sdílení

Při práci se šablonami ve firemním vzhledu se návrhy designu, které se uživatelům zobrazují, vytvářejí přímo z rozložení předlohy snímků s využitím obsahu na dalších snímcích. Umělá inteligence v Designeru zvolí nejvhodnější rozložení pro konkrétní obsah, inteligentně ořízne fotky a automaticky doporučí vhodné ikony a obrázky. Organizace můžou navrhnout svoje šablony tak, aby je Designer optimálně podporoval, a rozšířit tak pro uživatele dostupné možnosti.

V dnešním rychlém světě lidé často pracují pod časovým tlakem. Funkce založené na umělé inteligenci, jako je právě Designer, jim pomáhají vytvářet vizuálně poutavé prezentace v několika kliknutích. Teď můžou toto efektivnější prostředí využít i při práci se šablonami svojí organizace. Nemusí tak improvizovat a místo toho jednoduše sáhnou po rozložení ve firemním vzhledu. Designer pro šablony ve firemním vzhledu je momentálně k dispozici předplatitelům v programu Office 365 Insider s Windows 10 a počítači Mac.

S návrhy motivů v Designeru jednoduše vytvoříte krásné prezentace úplně od začátku

Uživatelům, kteří nemají šablonu ve firemním vzhledu, ale chtějí s tvorbou prezentace snadno a rychle začít, přinášíme v Designeru návrhy motivů. Pustit se do prezentace je teď jednodušší než kdy dřív. Když otevřete prázdnou prezentaci a zadáte do snímku slova, Designer vám doporučí výběr nových kvalitních fotek odpovídajících textu snímku, a k tomu vhodné styly motivů a ladící barvy. Nabízené fotky mají plnou licenci ke komerčnímu použití a jsou doplněny kvalitními motivy PowerPointu včetně odpovídající barevné palety. S minimálním úsilím tak vytvoříte výtvarně působivé prezentace.

Umělá inteligence v PowerPointu dostala upgrade a Designer překročil hranici jedné miliardy snímků (2)

Návrhy motivů v Designeru aktuálně zpřístupňujeme v PowerPointu pro Windows, Mac a na webu pro předplatitele Office 365.

Usnadněte posluchačům orientaci v datech tím, že ke snímkům v Designeru přidáte perspektivu.

Prezentovat na snímcích exaktní data může být náročné, protože posluchači si někdy velké a neznámé hodnoty jen těžko představí. Studie publikované na webu Microsoft Research ukazují, že přidání známého měřítka k velkým číselným hodnotám lidem pomáhá informace snáz vstřebat a udržet v paměti. Proto jsme tuto funkci přidali i do PowerPoint Designeru.

Umělá inteligence v PowerPointu dostala upgrade a Designer překročil hranici jedné miliardy snímků (3)

Díky integraci s modulem Perspective Engine od Microsoft Research teď Designer rozpozná, že snímek obsahuje velké číslo, které může být obtížné interpretovat, a uvede je do souvislostí tím, že text automaticky rozšíří o odpovídající srovnání. Přidáním perspektivy v Designeru jsou snímky s čísly pro posluchače stravitelnější a prezentující jim můžou účinně předat patřičné informace. Tady je příklad: Rozlohu Turecka, což je 783652 km², si lidé nemusí představit, ale když přidáte informaci, že je desetkrát větší než Česká republika, je rázem srozumitelnější. Tato relativní srovnání se teď v Designeru zobrazují automaticky.

Perspektivy v Designeru momentálně zpřístupňujeme předplatitelům Office 365. Aktuálně jsou dostupné pouze v angličtině.

Zvládněte svou příští prezentaci na jedničku s funkcí Presenter Coach v PowerPointu pro web

Věříme, že každý může zlepšit svoje prezentační dovednosti, ať už je uplatňuje ve školní třídě, nebo v zasedačce představenstva. Praxe a zpětná vazba pomáhají lidem získat sebejistotu a podpoří je při dosahování osobních i profesních cílů.V posledních několika letech nás pedagogové, studenti i zákazníci upozorňují, že lidé volají po jednoduchých možnostech, jak si prezentování procvičovat a zapracovat na svém projevu před publikem.

Dnes proto oznamujeme, že v PowerPointu bude brzy dostupná funkce Presenter Coach. Prezentace před živým publikem je důležitá životní dovednost. Vyšli jsme z akademických průzkumů a studií z praxe a integrovali do nástroje Presenter Coach osvědčené postupy při prezentacích, které lidem pomáhají přednášet efektivněji.

Video pro sdílení

Tato funkce dovoluje zapnout režim zkoušky nanečisto. Když pak mluvíte, zobrazují se vám na obrazovce rady k tempu řeči, volbě slov zahrnujících všechny skupiny posluchačů, upozornění na používání výplňových slov a kulturně necitlivých obratů. Presenter Coach vás upozorní dokonce i na to, že jen čtete text ze snímku. Na konci zkoušky nanečisto dostanete podrobnou zprávu se statistikami, kterou můžete využít při dalším cvičení. Presenter Coach bude k dispozici v PowerPointu pro web v průběhu letošního léta.

Jsme nadšení, že můžeme zákazníkům tyto nové možnosti nabídnout a těšíme se na vaše názory a připomínky, které nám pomáhají PowerPoint neustále vylepšovat. Děkujeme, že jdete touto fantastickou cestou s námi.

Umělá inteligence v PowerPointu dostala upgrade a Designer překročil hranici jedné miliardy snímků (2024)

FAQs

Jak zvětšit prezentaci? ›

V pravém dolním rohu obrazovky vyberte Zobrazení prezentace . V levém dolním rohu obrazovky vyberte ikonu lupy. Všimněte si, že snímek je centrálně zvětšený o 200 % a kurzor je teď rukou. Kliknutím a tažením rukou přesuňte efekt lupy do jiné oblasti snímku.

Jak udělat perfektni prezentaci? ›

Už žádné nudné prezentace. 6 jednoduchých tipů, jak na to
  1. Zaměřte se na své publikum a říkejte mu pravdu. ...
  2. Poloviční délka je dvakrát tak dobrá ...
  3. Proměňte svou úzkost ve výhodu. ...
  4. Přeneste PowerPoint do současnosti. ...
  5. Řekněte to obrázky. ...
  6. Nevyužívejte posledních 10 minut na „otázky a odpovědi“
May 28, 2015

Jak zvětšit písmo v Powerpointu? ›

Na kartě Domů klikněte na požadovanou velikost písma v poli Velikost písma. Můžete také zadat jakoukoli vámi požadovanou velikost v násobcích čísla 0,1, třeba 10,3 nebo 105,7.

Jak udělat design v Powerpointu? ›

Návrhy designu můžete kdykoli požádat tak, že na pásu karet zvolíte Návrh > Designer. PowerPoint zobrazuje návrhy designu snímku. Projděte si návrhy v podokně Designer na pravé straně okna. Klikněte na požadovaný návrh nebo okno zavřete.

Co nesmí chybět v prezentaci? ›

Na začátku nesmí chybět představení tématu, nastínění osnovy vystoupení, na konci pak rekapitulace nejdůležitějších informací a závěr. Každá část prezentace by měla být od ostatních oddělena nějakým odlehčením, humornou vsuvkou atd.

Jak nejlépe ukončit prezentaci? ›

V závěru shrňte ta nejdůležitější sdělení. Na úplném konci nemusíte vkládat snímek s nápisem "Děkuji za pozornost", působí to jako klišé. Posluchačům stačí poděkovat ústně. Pokud jste nečerpali znalosti pouze z vlastní zásoby, je vhodnější ukončit prezentaci snímkem s použitými zdroji.

Co je pravidlo 5x5? ›

Někdy se pracuje s pravidlem 5x5 – maximálně pět odrážek na slide po pěti slovech. Pro zdůraznění je možné užít tučné písmo.

Jak zvětšit prezentaci na celou obrazovku? ›

Pokud budeme chtít spustit prezentaci a zobrazit ji tedy přes celou obrazovku v režimu bez okna, můžeme k tomu použít jednak klávesovou zkratku F5, která spustí prezentaci od prvního snímku, nebo můžeme využít klávesové zkratky SHIFT + F5 pomocí které je prezentace spuštěna ze snímku, na kterém se právě nacházíme.

Jak si vylepšit PowerPoint prezentaci? ›

V nejnovějších verzích PowerPoint nabízí také funkci "Návrhy designu". Pokud si nejste jisti se vzhledem některého z vašich snímků, po stisknutí tohoto tlačítka (vpravo na kartě "Návrh") se vám v dialogovém okně zobrazí několik návrhů, jak je vzhled možné vyřešit.

Jak nastavit prezentaci aby se hned spustila? ›

Vytvoření prezentace, která se automaticky spustí při otevření
  1. V PowerPoint klikněte na Soubor > Uložit jako.
  2. Přejděte do složky, do které chcete prezentaci uložit.
  3. Do pole Název souboru zadejte název prezentace.
  4. V části Uložit jako typ vyberte Zobrazit PowerPoint.
  5. Soubor se uloží jako soubor . ppsx.

Co nedělat při prezentování? ›

Vyhněte se stylům pěst do dlaně či modlící se mnich. Ruce nikdy nespojujte za zády jako žáčci první třídy. Obě ruce spuštěné volně podél těla také nepovažuji pro prezentaci za zcela ideální, i když to někteří lektoři doporučují.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6116

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.