Geroosterde wortelen uit de oven (2024)

Table of Contents
Nodig Ingrediënten Bereiden

5

By Mind Your Feed onDiner

Geroosterde wortelen uit de oven! Heerlijk als bijgerecht, door het roosteren van de wortelen wordt de smaak nog intenser en de balsamico en Parmezaan maken dit recept voor worteltjes uit de oven helemaal af. Wie nog steeds denkt dat worteltjes alleen voor knaagdieren zijn, heeft het echt mis hoor! Hier in huis gaan ze er per bos doorheen, niet aan te slepen!

Ik denk dat als ik eraan toe zou komen om elke dag boodschappen te doen. En ik elke dag een bos wortelen zou meenemen. Die bos ook elke dag op is. Niks aan gelogen.

Geroosterde wortelen uit de oven (2)

Nou vind ik het zelf lekker om te snacken met groenten, maar de rest van het gezin kan er ook wat van. Ook als extra bijgerecht bij de avondmaaltijd gaan deze geroosterde wortelen uit de oven er altijd goed in. Het is een heel simpel recept, maar lekker eten hoeft natuurlijk ook niet lastig te zijn!

Geroosterde wortelen uit de oven (3)

Hier thuis wordt ook gewoon om koek en snoep gevraagd hoor! En dat vind ik ook gewoon kunnen. Alles met mate, niet waar. Om er daarnaast voor te zorgen dat de dames – en ik uiteindelijk ook – nog wat vitamientjes binnen krijgen, geef ik ze regelmatig ook worteltjes om te snacken.

En sinds ik die in een schaaltje met water, geschrapt en schoongemaakt, op het aanrecht heb staan. En niet meer onderin de groentela van de koelkast. Gaat er dus zo een bos wortelen per dag doorheen. Fijn toch!

Geroosterde wortelen uit de oven (4)

Nou probeer ik altijd wel een extra portie groenten toe te voegen. Bij de lunch, als snack tussendoor. Maar ook bij de avondmaaltijd. Er staan hier eigenlijk best vaak meerdere soorten groenten op tafel!

Deze geroosterde wortelen uit de oven zijn ook zo’n fijn bijgerecht. Het is echt een super simpel recept en de oven doet het meeste werk. Zo makkelijk kan het dan zijn om voldoende groenten te eten! Je kunt trouwens meerdere groenten roosteren in de oven, wat dacht je bijvoorbeeld van geroosterde spruitjes uit de oven, of zoete aardappel?

Geroosterde wortelen uit de oven (5)

Geroosterde wortelen uit de oven (6)

Wortelen uit de oven met olie, zout, balsamico azijn en Parmezaanse kaas

Print Pinterest

Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten

Bereidingstijd: 25 minuten minuten

Totale tijd: 30 minuten minuten

Bijgerecht

Nederlands

Bijgerechten recepten, Groente

Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen
  • flinke scheut olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Zoals gezegd is dit een heel makkelijk bijgerecht en de ideale manier om een extra portie groenten op tafel te zetten! Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Snij met een scherp mes de uiteinden van de wortelen af. Je kunt nog een stukje groen laten zitten, dat ziet er leuk uit maar uiteindelijk kun je dit niet opeten!

  • Schrap de wortelen en was ze daarna af onder de kraan. Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier.

  • Halveer de wortelen in de lengte en leg ze naast elkaar op het bakpapier. Besprenkel de wortelen met wat olijfolie en peper en zout en schuif het ovenrooster met wortelen voor 15 minuten de oven in.

  • Na 15 minuten haal je het rooster uit de oven en strooi je de Parmezaanse kaas over de wortelen. Schuif de geroosterde wortelen dan nog zo’n 10 minuten terug de warme oven in.

  • Wanneer de geroosterde wortelen gaar zijn – controleer dit door even met een vork te prikken – haal je ze uit de oven. Schenk voorzichtig wat balsamico azijn over de wortelen en serveer direct.

Calorieën: 81kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 7g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer

Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al opPinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Geroosterde wortelen uit de oven (7)

Ga jij aan de slag met dit recept voor geroosterde wortelen uit de oven? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn receptenin je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor denieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed opFacebook|Twitter|Bloglovin|Instagram|Pinterest|Youtube

Foto’s:Cooked by Renske

bijgerecht kerst feestelijke bijgerechten geroosterde wortelen groente bijgerecht Kerst wortelen wortelen bijgerecht wortelen oven wortels uit de oven

Geroosterde wortelen uit de oven (8)

Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Geroosterde wortelen uit de oven (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 5927

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.